Jonas Jarl

Ägare och konsult

 

Jonas Ă€r nĂ„gra-och-50 och bor med familjen, hĂ€starna och hunden pĂ„ gĂ„rden Helenelund i hjĂ€rtat av Östergötland.

“Jag bor ungefĂ€r lika lĂ„ngt ifrĂ„n allt” brukar Jonas sĂ€ga.
Logistiskt Ă€r det dock ett utmĂ€rkt lĂ€ge med tanke pĂ„ att kunder funnits i Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn likvĂ€l som i Östergötland.

Även om spoeke Ă€r en nystartad verksamhet vĂ„ren 2022 Ă€r Jonas etablerad som konsult och utbildare sedan han drev verksamheten allicando under Ă„ren 2011-2016.
Under den perioden utbildade han i personlig och strategisk försÀljning samt sÀljande kommunikation pÄ olika yrkeshögskolor, drev affÀrsskolor och utbildningar Ät företag som Sharp, Coromatic, bygghemma.se och Porsche Center VÀst. Totalt under allicando perioden utbildade Jonas över
1 000 personer.

I tiden före och efter allicando har Jonas arbetat som sÀljare, produktchef, trade marketing chef, regionchef, försÀljningschef, kontorschef, affÀrsomrÄdeschef och VD i företag som AB Estrella, Abba Seafood, LŽOréal Sverige AB, Manpower, Hafa Bathroom Group, Tenders Sverige AB och Ludvig & Co. Totalt har över 30 Är tillbringats professionellt i grÀnslandet mellan kommunikation, marknadsföring och försÀljning.

“spoeke Ă€r inte detsamma som allicando 2.0” menar Jonas.
“Mitt fokus i spoeke vid sidan av utbildningar, trĂ€ning och coachning Ă€r sĂ€ljande kommunikation via texter samt struktur för kommersiell organisation. Eftersom det ibland behövs affĂ€rsĂ€nglar för att lyfta en verksamhet tĂ€nker jag att det ibland Ă€ven kan behövas ett affĂ€rsspöke – nĂ„gon som skapar vĂ€rde frĂ„n skuggorna. Inom mina omrĂ„den kommunikation, marknadsföring och försĂ€ljning kan jag bistĂ„ med vad kunden Ă€n behöver”.

2022 markerar Àven 20-Ärsjubileum för Jonas certifiering i Thomas DISC, med inriktning mot ledarskap, coachning och individanpassad kommunikation.
Thomas DISC Àr ett vÀrdefullt verktyg för att grundlÀggande inse och förstÄ olika individers kommunikationsstil och beslutsmodeller. Jonas anvÀnder verktyget som en del i utbildningar, förelÀsningar i sÀljande kommunikation samt nÀr han coachar individer och grupper.

Jonas Àr Àven styrelseledamot i Företagarna Linköping.

“Kommunikation Ă€r alltid den röda trĂ„den” sĂ€ger Jonas nĂ€r han summerar spoekes kunderbjudanden.
“Oavsett om jag spökskriver texter till en hemsida, en Ă„rsredovisning eller till inlĂ€gg pĂ„ sociala medier – eller om jag anvĂ€nder min erfarenhet frĂ„n flera stora kommersiella organisationer för att författa en befattningsbeskrivning Ă€r det alltid vĂ€rdet av god kommunikation som stĂ„r i centrum. Detsamma gĂ€ller vid utbildningar, trĂ€ningar och coachning – god kommunikation krĂ€vs för att budskap ska gĂ„ fram och för att deltagarna ska kunna omvandla innehĂ„llet till egna insikter som stannar kvar hos dem efter min insats”.

spoeke anlitas per projekt eller som interim konsult.

Kom i kontakt

4 + 8 =

spoeke; jonas Jarl
0733888026
jonas@spoeke.se